Zoekmachinescore verbeteren of SEO

Het hebben van een website is de eerste stap in het online verkrijgen van klanten, of het online verspreiden van belangrijke informatie. Maar tenzij mensen uw bedrijf of organisatie al kennen is de tweede vraag hoe mensen op de hoogte raken van uw relevante producten of informatie. Hiervoor is het van belang dat zoekmachines uw informatie en producten goed kunnen indexeren.

Zoekmachine-optimalisatie (seo)

Uw CMS moet dus zo afgesteld zijn dat zoekmachines makkelijk de informatie kunnen indexeren en beoordelen op relevantie. Een aantal punten die van belang zijn bij uw Joomla zoekmachine optimalisatie:

  • Goede titels in zowel de code als de pagina
  • Zoekmachinevriendelijke urls (SEF-urls)
  • Een goede content-hierarchie of structuur
  • Een juiste menu-structuur en menu-items
  • De juiste metadata informatie (al is het belang daarvan tanende)
  • Relevante inhoud

Joomla Template Optimalisatie

Naast de bovenstaande punten is het ook belangrijk een goed opgebouwd Joomla Template te hebben. Dit kan er voor zorgen dat de juiste technische termen op de juiste plek gebruikt worden, waardoor Google de inhoud sneller als relevant beschouwd. Hierbij heeft u wellicht hulp nodig omdat het template technisch gewijzigd moet worden (neem contact op indien u vragen hebt).

Hoog of hoger scoren in Google

Indien de bovenstaande punten goed ingevuld zijn dan is de kans dat u hoog scoort in Google al aanzienlijk. Uiteraard is van belang hoeveel van uw concurrenten hetzelfde doen, er kunnen immers maar 10 sites op de eerste pagina staan. Indien u niet bij de eerste tien staat is het noodzakelijk om een extra inspanning te leveren om voor bepaalde zoektermen wel bovenaan te komen. Wij kunnen u helpen om hier een plan voor op te stellen.

Ook kunnen wij een rapport voor u opstellen waarin te zien is hoe u scoort op bepaalde belangrijke zoektermen voor uw website. Omdat Google tegenwoordig individuele zoekresultaten toont is het lastiger te zien hoe uw website precies scoort. Omdat u zelf waarschijnlijk uw eigen website weleens bekijkt, denkt Google dat uw website door u belangrijk gevonden wordt en zal deze hoger in de zoekresultaten plaatsen dan iemand die uw website nog nooit bekeken heeft.

Form - SEBLOD

Uitleg Open Source