Al mijn werk kwijt

::cck::7::/cck::
::introtext::

Het overkomt ons allemaal wel een keer. Je bent druk bezig met het aanmaken van een artikel en je vergeet dat er een sessie-limiet is. Na wat afleidingen en uitzoekwerk wil je je artikel opslaan maar blijkt dat je automatisch uitgelogd was en dat je je artikel 'kwijt' bent. Uiteraard kun je de sessietijd ruim instellen en dat raad ik ook aan. Ik stel hem zelf altijd in op 45 minuten.

::/introtext::
::fulltext::

Joomla Sessietijd

De sessietijd is een soort bescherming waarbij het systeem je uitlogt als je x minuten niets gedaan hebt (typen telt niet mee, het gaat om opslaan, naar een andere pagina gaan in de backend etc). Maar je als je dus binnen 1 artikel die tijd overschreid dan ben je uitgelogd en je werk voor die tijd kwijt. Een ruime sessietijd instellen is dus een aanrader.

Maar er is nu ook een handige plugin waarmee je gewaarschuwd wordt indien je het einde van de sessietijd nadert. Je kunt dan klikken op 'save' of 'opslaan' en direct verder werken aan het artikel.

Ideaal voor mensen waarbij het werken aan een artikel weleens wat meer tijd vergt. U kunt de joomla plugin hier downloaden.

::/fulltext:: ::cck::7::/cck::

Form - SEBLOD

Uitleg Open Source