Joomla kunt u uitbreiden met een flinke hoeveelheid extra functionaliteit. Dit gebeurd door het installeren van extensies voor bepaalde functionaliteit. U kunt bijvoorbeeld een forum extensie toevoegen, een documenten-manager, klanten-systemen, ledenbeheer-systemen en veel meer.

Joomla-componenten

De werking in het artikelgedeelte is vaak een Joomla Component. Dit zijn wat grotere functies die hun eigen specifieke beheer-gedeelte hebben. vaak zijn dit fora, gastenboeken, ledenadministratie, of klantbeheersystemen en dergelijke.

Joomla-modules

Indien u een functionaliteit als de laatst toegevoegde artikelen wilt tonen, of vergelijkbare artikelen, een menuutje, wat plaatjes die at random wijzigen, dan gebeurd dat vaak via een module. Deze staat vaak rondom het artikelgedeelte.

Joomla-plugins

Ten slotte bestaat er de mogelijkheid om bv via een bepaald stukje code ergens op de site iets te laten gebeuren. dat gebeurd via plugins. Deze herkennen bv een bepaald stukje code en vervolgens voeren ze een actie uit die daarmee samenhangt. Zo kan ik via een stukje code makkelijk een youtube video ergens laten zien.

Form - SEBLOD

Uitleg Open Source