Joomla kunt u uitbreiden met een flinke hoeveelheid extra functionaliteit. Dit gebeurd door het installeren van extensies voor bepaalde functionaliteit. U kunt bijvoorbeeld een forum extensie toevoegen, een documenten-manager, klanten-systemen, ledenbeheer-systemen en veel meer.

Joomla-componenten

De werking in het artikelgedeelte is vaak een Joomla Component. Dit zijn wat grotere functies die hun eigen specifieke beheer-gedeelte hebben. vaak zijn dit fora, gastenboeken, ledenadministratie, of klantbeheersystemen en dergelijke.

Joomla-modules

Indien u een functionaliteit als de laatst toegevoegde artikelen wilt tonen, of vergelijkbare artikelen, een menuutje, wat plaatjes die at random wijzigen, dan gebeurd dat vaak via een module. Deze staat vaak rondom het artikelgedeelte.

Joomla-plugins

Ten slotte bestaat er de mogelijkheid om bv via een bepaald stukje code ergens op de site iets te laten gebeuren. dat gebeurd via plugins. Deze herkennen bv een bepaald stukje code en vervolgens voeren ze een actie uit die daarmee samenhangt. Zo kan ik via een stukje code makkelijk een youtube video ergens laten zien.

Lazy Load plaatjes

::cck::60::/cck::
::introtext::

Het snel laden van een pagina is tegenwoordig belangrijk. Niet alleen uit het oogpunt van gebruiksvriendelijkheid, maar ook met het oog op het hoog scoren in Google. De laadtijd is inmiddels een ranking-factor geworden die meespeelt bij het bepalen van de plaats in Google. Het hebben van veel plaatjes op een website/pagina kan dus nadelig uitpakken, hoewel het soms grafisch of ter ondersteuning nodig is. Daar is een oplossing voor.

::/introtext::
::fulltext::

Met 'Lazy Load' plugin gebruikt de website ee al langer bekende techniek om bij het openen van de site of pagina niet alle plaatjes direct te laden. Dus in plaats van 10plaatjes worden de eesrte 2 geladen die direct in zicht zijn van de gebruiker.

Zodra deze naar beneden scrollt worden de plaatjes die dan in beeld moeten zijn geladen. Hierdoor kan de lezer sneller zijn informatie gaan lezen en scoort de site iets beter in Google.

De Joomla-plugin kunt u hier vinden.

::/fulltext::
Lees meer...

Form - SEBLOD

Uitleg Open Source